Een elegante zwemvijver op maat van je tuin

Steeds vaker verkiezen mensen een zwemvijver boven een klassiek zwembad in hun tuin. Een zwemvijver integreer je namelijk erg subtiel in je tuin.

Waarom een zwemvijver aanleggen?

Een zwemvijver is onderhoudsvriendelijk 

Een zwemvijver onderhoudt zichzelf door een natuurlijke zuivering. Zoals het woord zelf verklapt: een zwemvijver bestaat uit een zwemgedeelte en een moerasgedeelte. Die laatste zorgt voor een biologische filtering. 

 

Een zwemvijver is kostenvriendelijk 

Bovendien heb je geen chemische producten of energie nodig om je vijver te reinigen. Een zwemvijver is dus een biologische en kostenvriendelijke keuze tegenover een zwembad. Zowel in aanleg als onderhoud. 

 

Een zwemvijver is esthetisch

Een vijver kan alle vormen innemen. Zo kan 'ie subtiel plaatsnemen in je tuin. Tijdens gure winters blijft de benutte plaats ook visueel aantrekkelijk omdat het een natuurlijk element betreft.  

 

Soorten zwemvijvers

Natuurlijke zwemvijver

Wil je het gevoel creëren dat je zwemvijver volledig opgaat in je tuin? Dan kies je voor een natuurlijke zwemvijver. De oevers lopen naadloos over in de rest van je tuin. Het moerasgedeelte speelt hier een grote rol. 

Moderne, rechthoekige zwemvijver

Hou je toch van een moderne touch en laat je graag je zwemvijver opvallen? Dan kies je voor de strakke lijnen en betegeling van een moderne vijver. In deze vijver kan je meestal iéts beter zwemmen dan in een natuurlijke. 

{

Wil je een zwemvijver aanleggen?

Neem contact op